Moj veliki hobi: Plivanje

Još od malena sam počeo da treniram vaterpolo u Spartaku (Subotica). Aktivno sam se bavio ovim prelepim sportom sve do fakultetskih studija, kad sam bio primoran da prestanem, pošto u gradu gde sam studirao nije postojao ni normalan bazen, a kamoli vaterpolo klub. Ali plivanje kao hobi mi je ostao i dan danas. Redovito učestvujem na takmičenjima u veteranskom plivanju uglavnom u Madjarskoj ali preko leta redovito dodjem na takmičenja u Srbiji, uglavnom su to maratonska plivanja.

2012. godine sam osvojio prvo mesto na državnom prvenstvu Srbije u otvorenom plivanju u svojoj starosnoj grupi. U madjarskoj sam već više puta osvajao medalje na državnim prvenstvima.

Velika želja mi je da dospem na evropsko ili svetsko prvenstvo u veteranskom plivanju. Septembra 2013. godine će biti održano prvenstvo u Eindhovenu (Holandija). Iz 5 disciplina sam uspeo da isplivam kvalifikacione norme. Ukoliko neko ne zna kako da potroši suvišan novac, i želi da sponzoriše sport kojeg na žalost skoro nikoga ne interesuje, neka mi je javi, naćićemo rešenje :-)


Mala galerija fotografija

Državno prvenstvo Srbije u otvorenom plivanju Bačka Topola, 2012

Timisoara, Rumunija 2012

Prvo mesto na državnom prvenstvu madjarske 4x50m mešovita štafeta

Rukovanje sa Szabo Joe-m, bivšim olimpijskim i svetskim prvakom

Nije zlato sve što sija - Letnje državno prvenstvo Madjarske 400m kraul 3. mesto :-(

Glavna tajna uspeha: Hidrodinamična frizura ;-)