Dobrodošli na moju ličnu prezentaciju

Gašpar IgorDa, baš kao što se iz naslova dalo slutiti, ja sam Gašpar Igor, a verovatno se nameće pitanje zašto sam napravio ovu web prezentaciju? Jedan od glavnih razloga je što se internet širi velikom brzinom i sve je teže naći podatke u cyber svetu. Ovom prezentacijom sam hteo da olakšam poznanicima, prijateljima, poslovnim partnerima da me lakše pronadju. Naravno bitna činjenica jeste da danas imati internet prezentaciju ne predstavlja luksuz, pogotovo ako čovek sam napravi tu prezentaciju ;-)

E, da rasčistimo bitno pitanje, otkud sad ova jugoslovenska zastava? Pa jednostavno, ja sam rodjen u Jugoslaviji i moj maternji jezik jeste srpsko-hrvatski, a isti ovaj jezik koristim da bih napisao ovaj deo prezentacije. Naravno veliku ulogu u ovome igra i neka vrsta nostalgije, nadam se da mi nećete zameriti :-)


O meni, ali jako kratko

Rodjen sam 1973. godine u Subotici gde sam završio osnovnu a potom i mašinsku srednju školu (MEŠC) na srpsko-hrvatskom jeziku. Fakultetske studije sam završio na mašinskom fakultetu u Madjarskoj u mestu koje se zove Gödöllő, nedaleko od Budimpešte. Nakon odsluženog jednogodišnjeg vojnog roka zaposlio sam se u Chemosu na Paliću kao neka vrsta univerzalnog mašinskog inžinjera. 2005. godine sam se sa porodicom preselio u Madjarsku i zaposlio se na Corvinus fakultetu u Budimpesti na prehrambeno-mašinskoj katedri gde i dan danas radim, istražujem i borim se sa PhD studijama. Pored srpsko-hrvatskog jezika, govorim madjarski, engleski i ruski jezik. Pored fakulteta bavim se i fotografisanjem i internet programiranjem. Iza mene se nalaze i neki veći projekti kao što su Rečnik.biz, mapa.in.rs, vremenska prognoza i mnogi drugi sajtovi. Učestvovao sam i u optimizaciji MobilniShop.com prezentacije koja je danas vodeća firma za prodaju mobilnih telefona u Srbiji. No danas mi je ipak prvenstveni cilj da završim započete PhD studije i da se punom parom posvetim nauci.

Gašpar Igor, 2013